2009-12-27
12:28:44

GOD MORGON

Solen skiner, ska greppa tag om kameran och gå ut och fotografera nu! Ni få ha en toppen söndag :)
2009-12-27
00:07:40

SOV GOTT!

Nu ska jag sova, orkar inte med "överrasnkningen", nu väntar sängen!
2009-12-26
20:05:45

ROBINSON, STENHUGGAREN

Det så kallade överraskningen är inte klar, ops har kanske sagt för mycket? Men den kommer, vet inte om det blir i kväll heller men ska försöka. Ska se på robinson nu och slå över på stenhuggaren på svt ett klockan nio, mer uppdatering senare? (:
2009-12-25
15:14:14

SKRIV RUBRIK HÄR

Varför ska det så ofta vara svårt att komma på en rubrik för?

Vilken dag det var igår, massa mys med familjen och släk, julklappar och mycket god mat! Fick jättemånga julklappar som jag både önskade mig och behövde, det vart helt enklet en super dag! (:

2009-12-24
13:53:43

GOD JUL

God jul mina älskade läsare, mys och ät mycket! (:
2009-12-23
15:10:29

JUL JUL STRÅLANDE JUL

       

En fräsig bild på en lamp och massa snö! (:


Oj, vad fort dagarna rinner iväg, redan onsdag! Det har snöat här flera dagar på raken, snart blir det väl att jag måste gräva mig för att komma ut? Skämto sido, men det är grym kul. Snön hör ju julen till och nu är det jul ändå ut i fingertopparna.


Köket väntar, ska baka julgodis nu

2009-12-22
14:38:08

FRYSER!

        

Ojoj, kom hem för ett tag sedan! Min kompis hade inte hittat någon julklapp till hennes mamma eller pappa, och inte visst hon heller vad de önskade  sig. Men till slut så hittade hon de perfektaste julklapparna som passar hennes föräldrar utmärkt! :)

Har precis gjort mig te och ska sätta mig framför en wallander-film med filt och kuddar, myygist! (:
2009-12-22
10:07:45

SNART OM ETT TAG

      
God morgon allesammans! Sovit gott?

Jag har väldigt svårt att förstå att det bara är några få dagar kvar tills det är julafton, JULAFTON! :O Idag är det tisdag (= andra avenyn i kväll) sen är det onsdag och barabambambam JULAFTON. Och tänk snart är det ett nytt år också, 2010. Vad konstigt det kommer blir att skriva datum? tex. 101010, hahah!

Om ett tag ska jag möta upp min kompis och hjälpa henne med julklappar. Jag tror jag har hittat alla julklappar  så jag kommer bara följa med som ett moraliskt stöd och säga mina åsikter om saker.

Kanske kommer uppdatering innan jag går?
2009-12-21
23:59:20

GOD NATT!

Nu ska jag sova, god natt & sov gott! :)
2009-12-21
22:36:15

JOBBIG DAG!

        

Har varit och Köpt massa julklappar hela dagen, har just nu ont i ryggen efter allt jag burit runt på! Vilket springade och shiit vad Mycket folk var det: o Men kul var det, fick bara för ett litet tag sedan sms Ett från en kompis och hörde om jag hade lust henne Att Hjälpa med julklappar i morgon! Hahah, vad gör man Int för SINA vänner? Nähedå, jag tycker det är så mysigt Att bara Få prata på ja, med det var Ett tag sedan vi träffades så det ska bli super kul att gå Få henne på stan i morgon.

2009-12-21
13:04:06

BESÖKARNA ÖKAR

Precis vad jag har märkt, så ROLIGT! Vad glad jag blir, välkommen hit! :)
2009-12-21
12:02:50

INSNÖAD BIL

       
En till bild från igår, har några på lager så ni behöver inte oroaer för bildlösa inlägg, haha :)

Min kompis tilda ringde mig och sa att deras bil var in-snöad :o Så det skulle dröja ett bra tag för de att få ut bilden, hon skulle ringa mig igen så får vi se om det blir stan eller inte. Jag som pratade tidigare i morse om att huset skulle bli insöad, något som har hänt tildas familj´s bil, haha :) Ska göra ett till försök att fixa datum och tid på bloggen, hoppas att det går bättre denna gång! lycka till?

2009-12-21
09:49:47

KAMERAN?

Kameran kanske följer med till stan = bilder på bloggen!

2009-12-21
09:48:44

GOD MORGON! (:

      
Bilden är tagen gemon fönsterrutan, så den är inte skit bra, men jag tycker ändå att den förmedlar en känsla som jag gillar i bilden. :) Det tog jag också i går kväll! Vilka idér jag kan få så där på en söndags kväll? :)

Här öser snön ner, jag kan tro att det har snöat hela natten! :o Det är så kul att det snöar men hallå? Mamma var ute och skottade tidigare i morse och bara för ett litet tag sedan har hon fått gått ut igen och skottat för att det har kommit ännu mer snö. Det är roligt med snö men det behöver inte bli överdriver mycket, tänk om det skulle bli så mycket så jag inte kan öppna dörren? Kanske borde lugna ner mina tankar lite och inte få alldeles för tokiga idér, men det har väl hänt att det har snöat så mycket så man inte får upp dörren? Eller? :o

Ska nog sluta mina tankar där! Ni får ha det så bra så får vi se om det kommer med någonting med mig hem i dag! Men föresten innan, har erat lov börjat?  Jag gick på jullov i torsdags, eller ja, vi var på skolan i en timme på fredagen och fick betyg och fikade. Det var super duper mysigt :)(a)
2009-12-21
00:34:45

FOTAT! :O

     
( bilden är över- redigerad men jag älskar den ändå! )

HAHA, jag har varit ute och fotat nu ikväll! :o Fast nu var det någon timme sedan dock, jag kände att jag ville ge er en bild nu innan jag ska sova. Gulligt jag vet! Bara för att uppdatera er så kan jag säga att jag fortfarande ser på sjukhuset :o haha, måste sova nu ska som sagt på stan i morgon ganska tidigt med en kompis. Om jag hinner innan jag åker iväg bir det mer uppdatering då!

Nä, nu väntar sängen på mig, sov gott alla! (:
2009-12-20
22:02:29

SJUKHUSET

Är inne på tv3´s hemmsida och ser på sjukhuset, ett program som jag länge har gillar. Undra varför egentligen? (: Jag och min kompis brukar ha maraton- sjukhuset- tillsammans, haha?! Ja, vi är nog båda galna i det, vi brukar smsa varandra och säga nu börjar det, då det gick på tv:n. Nog om mig och min kompis sjuhuset historia. Förlåt för att det inte har blivit så mycket med bloggen, jag har inga bilder att bjuda på, ska fota men vädret ute säger nej. Det är snöstorm här! Och inne.. Ja, vad ska jag säga, jag vill bjuda på härliga snöbilder så jag tror att jag måste ta med mig kameran ut i morgon oavsätt väder, eller vad säger ni?

Oj, nu hinner jag inte med vad som händer på "sjukhuset", måste kila! :) Föresten ska på stan i morgon, igen, och hitta julklappar. Denna gång följer min kompis, tilda med mig. Får se om det blir någon bloggning i morgon innan vi tar oss till stan, det blir en överraskning att vänta på.

2009-12-18
19:29:26

VAD BETYDER ALLA FÖRKORTNINGAR?

Det finns väldigt många förkortningar inom just foto, jag hade tänkt att namna vad några av de står för.


EF vilket märke objectivet passar till, då kan du tex. inte använda ett objectiv från canon och sätta på en nikon kamera.

mm hur mycket du kan zoma in på ett objectiv, brännviden kan även vara fast.

F står för bländare och visar hur kort skärpedjup du kan få som kortast, ju lägre tal desto bättre ljusmöjligheter!

4 är då lägsta och största bländaröppningen som är möjlig med detta objektiv,
med zoomobjektiv brukar ett lågt bländartal kosta en del jämfört med ett normalobjektiv på 50mm som har 1,8.

L står för Canons L serie som kännetecknas som riktigt bra objektiv med fina färger och knivskarp skärpa.

IS står för Image stabilisator och betyder att du i sämre ljusförhållanden har lättare att få bra exponering.

USM betyder att objektivet har en USM motor som fokuserar snabbare och framförallt tystare.

Säg gärna vad ni tykte om detta, är alltid roligt och veta vad ni tycker om sådant här. Vem vet det kanske kommer upp mer tips och hjälp till er om ni tycker att det var lärorikt? :)
2009-12-13
23:24:24

ÄNTLIGEN!

Nu är hela vetenskapliga in- skickat! Vilken befriels, sköönt!
Solstorm nu på tv4 (:

20.58 13 december
2009-12-13
18:14:34

PLUGG SÅ DET STÅR UT ÖVER ÖRONEN!

Hahaha, precis vad min dag har sett ut! Har pluggat sen i förmiddags och måste snart forsätta, först blir mat i magen.

Idag underdagen har det fallit några härliga snöflingor, men kommer det att stanna tro? Vad är detta det är bara 11 dagar kvar till julafton och det har inte kommit mycket snö alls. Förra året den här tiden var det mycket och kallt ute, hallt på vägarna och ringfrost överallt! VAD ÄR EN JUL UTAN SNÖ? :'/

ska gå nu, få se om det blir någon mer uppdatering idag. 
13 december 18.14
2009-12-12
22:07:46

22.07

Kom hem från stan för ett bra tagsedan! Haha, blev bara ingen uppdatering. Har hunnit sätt på Robinson Karibien och ska snart se på beck på tv4 + eller så blir det en skräck film, vad gillar ni bäst? Känner inte riktigt igen beck filmen, men det är antagligen för att den är såå gammal!

På stan blev det inte så mycket köpt till mig bara nödvändiga saker, tycker det inte är nödvändigt att visa. Men det viktiga blev köpt, julklappar så klart! Är inte klar men har kommit en god bit på vägen. Får se om det blir stan i morgon också, måste också plugga.

Ska gå och se om beck filmen är något att se, kanske lverväger skräckisen?! :)

2009-12-12
13:10:45

STAN

Nu ska jag dra ner mot stan, visar sedare vad jag shoppat! :)
2009-12-11
21:45:33

VEM VINNER!?

             
Vem vinner idol 2009, är det Kalle eller EriK?

Båda är otroligt bra, och tycker båda är värdiga vinnare. Men det kommer att sluta att en av de kommer kvar på scenen och har nått en av sina stora drömmar, VINNA IDOL 2009! Vem tror ni att det är, svara! KALLE? ERIK? (:

UPDATE: Erik vann! :D
2009-12-11
17:37:40

SNYGGA KLÄDER

Kollar just nu in på massa olika online shoppar, vad mycket gräsligt det finns men även väldigt mycket fint och snyggt! Jag är ingen stort älskar att ladda hem kläder och andra varaor från internett, tänk om jag skulle beställa något till kameran tex. ett 50mm objectiv och det hade gått sönder i frakten eller nått :o haha, kanske lite stojjig ide men hallå, det borde ha hänt någon gång?

Det kanske kommer upp lite snygga outfits senare som jag gillar, något ni kanske saknar och vill se?
2009-12-10
18:31:33

FYSIK FÖR FULLLA MUGGAR!

Tjenixen, sitter just nu med min älskade kemibok och skriver över lite i min tabellbok. Det känns som att det bara är massa formler åt höger och vänster som cirkulerar runt i mitt huvud. Det känns väldigt skönt och bra att jag kunde göra det i morgon i stället, jag hade ju sånn huvudverk i går så jag inte kom upp ur sägen så då känndes det helt meningslöst att kliva upp och göra ett kemiprov. Så då pratade jag med våran lärare idag och hon sa att jag kunde göra det i morgon! Perfekt tänkte jag, då slipper jag vänta änta till efter jullovet med att göra det.

Jag och tjejerna i klassen hade för ett bra tag sedan bestämt att vi skulle spela in det sista på våran musikvideo som ska in i morgon. Men inte då! Alla tjejer "orkade" inte så vi blev tre styckna i stället för sju styckna, det blev inte alls som vi hade bestämmt från vårat "bildmanus" men det blev ändå väldigt lyckat, och tur är väl det! :) Så alltning löstes och blev bra ändå.

Ska gå och fortsätta skiva in i min tabellbok, föresten ni missar väl inte sista avsnittet på mammas pojkar kl.20.00 på kanal 4! REKOMENTERAR DET STARKT! :)

18.26 torsdag 10 december
2009-12-09
15:28:54

BLÄÄ!

Usch, fy och blää för att vara sjuk! Jag har världens sprängade huvudverk, jag ville bara säga att det kommer säkert bli sämst med inlägg idag!

k r a m i s   p å   e r   a l l a   s ö t a   l ä s a r e   : ) 
15.31 onsdag 9 december

2009-12-08
15:37:40

DATUM OCH TID

Vart har datum och tiden försvunnigt någonstans :o de är helt borta! Om någon kan hjälpa mig så snälla komentera, skulle bli såå glad och tacksammen!

2009-12-08
15:34:47

8 DECEMBER

Vad fort tiden går nu, det är redan december och bara några dagar kvart till julafton. Det känns så fel på något vis, vi har ingen snö, det bara regnar och är allmänt dåligt väder. Tänk om snön kunde komma och stanna kvar. Åå så roligt, tänk vita vägar och glada barn som leker i snön.

Har fortfarande prov kvar så ska gå och sätta mig med kemin nu.
2009-12-07
16:28:54

BÄTTRE ELLER SÄMRE?

Som några av er kanske har märkt så jag precis bytt färger och header på bloggen, gjorde det lite snabb nu och jag tycker det blev grymt mycket bättre! Så nu är frågan vad säger ni bättre eller sämre? :)

Observera att bilden ska också snart komma upp, haha :)

2009-12-07
15:53:22

SKÖN DAG!

 
( jo tack, jag vet att det är äckligt mucket brus i bilden! )

Äntligen kan jag lägga ner lite mer tid till bloggen!
Det har varit en väldigt slapp och skön dag på skolan idag, för det första var vi bara sju styckna. Alla killar i klassen förutsom om en var på innebandy DM, sportnördar hela bunten, höhö. Nähe då, de är så snälla och rar. Om vi ska återgå till varför vi hade en sån bra dag så var det också så att på förmiddagen satt vi och läste och pratade och hade tända ljus och mörkt i rummet, hur myyysigt var inte det? Sen så hade vi lunch det var inte toppen men det fungerade! Vi fortsatte dagen med matte/ no, vi fick reda på att våran lärare hade gått på hem på förmiddagen för hon blev sjuk, så då satt vi bara där sex tjejer och en kille och pluggade lite till kemiprovet som vi har på ondag och hade ganska mycket "rast" också. Sen så fick vi sluta klockan två! Super dag om du frågar mig, jag har fått ganska mycket kemigjord= bra för då blir det mindre plugg med det nu ikväll. :)

Ska gå och fortsätta plugga till engelska provet vi ska ha i morgon, det står även uppskrivet skriskor! Wow, undra hur det ska gå för mig att åka på sex taggar :o haha, det var ett tag sedan... . :)
2009-12-05
21:42:11

NEJ! :(

Neej, Simon skulle ju inte åkat ut! Lilian tyckte jag kunde få åka ut i stället.

Sitter just nu med photoshop och försöker mig på en ny header, tror inte att den kommer bli klar nu ikväll. Ska snart sätta på en film så jag tänkte hälla på med headern tills filmen kommer på. Men ni får ha en trevlig lördagkväll alla läsare så ska jag försöka uppdatera i morgon? (:

2009-12-05
19:50:58

ROBINSON

SNART ROBINSON! :)
2009-12-05
13:41:28

SKOLBÖCKER

Min dag idag kommer att bestå av plugg. Jag måste plugga till ett úberstort kemiprov som vi ska ha till veckan, det sker änven ett engelskaprov som måste kolla på idag också.

H e j   d å   b l o g g e n   h e j   s k o l b ö c k e r n ! 

2009-12-05
01:22:42

FIXAT!

Nu har jag suttit och fixat med en ny kodning + design, är inte så jättenöjd. Men tycker mycket mer om den som är upp nu än den förra, vad säger ni, tycker ni den blev bättre eller sämre? Säg gärna vad ni tycker. Kan faktiskt säga att det blev lite väl mycket... SVART?! Ska fixa headern då jag får mer tid, det skulle vara roligt om ni kom med idéer som ni tycker jag kan göra :)

En grej som jag gillar så mycket är att texten inte är fet utan jag kan välja exakt vilket ord jag vill ska vara det, en fet tummen upp till det! Mohaha, ser ni? visst är det bara så braa!
Näe men nu ska jag gå och lägga mig och sätta på någon mysig film och försöka somna.

sov gott, ska försöka med bättre uppdateringar i morgon!
2009-12-01
15:37:45

HÅLL UTKIK!

FÖRLÅT FÖR EN GRYMT DÅLIG UPPDATERING!
Men det är så här att jag har haft grymt mycket med skolan, kommit hem sent kutat iväg på träningar och somnat tidigt på nätterna för att jag har kört ut mig helt och hållet på dagarna! Har fortfarand jättemycket kvar nu innan det blir jullov, så ni får hålla ut ett tag till. Men ska försöka uppdatera lite bättre :)